Arkitektur
2 min lästid

Ta en titt på filmbolagets nya huvudkontor - som andas New York

7:e september 2021, 15:03
Ta en titt på filmbolagets nya huvudkontor - som andas New York
Nordisk Films nya huvudkontor i Oslo andas New York (foto: Marte Garman)
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Nordisk Films nya huvudkontor i Oslo omfattar 3 500 kvm fördelat på tre våningsplan. Bakom inredningsarkitekturen och den fysiska planeringen står LINK Arkitektur.

Gestaltningen är inspirerade av New Yorks takvåningar, med en industriell karaktär som förstärks med glas, järn och råa material. Svala betongtoner kombineras med varma murstenstoner i fin balans. En generös takhöjd med synliga bjälkar, murade väggar och stora takfönster tar plats i ett öppet landskap. Här huserar alla Nordisk Films enheter; produktion, distribution och biograf samt Media Direct Norge.

Gammal fabrikshistoria med en känsla av New York. (foto: Marte Garman)

Inredningsarkitekterna på LINK Arkitektur har utformat de nya kontorslokalerna och ansvarat för såväl fast som lös inredning. I samarbete med Storm Properties, har de också tagit fram ett färg- och materialkoncept inklusive belysning. Arbetsplatsutformningen har optimerats genom att involvera brukarna i hela processen. Resultatet är funktionella lösningar med goda arbetsplatser för både enskilt arbete och mötesplatser.

– Det här är ett klockrent exempel på när en äldre byggnads kvaliteter förstärks av moderna tillägg och tillsammans skapar något helt nytt – i detta fall en interiör med samma förtrollande känsla som det Nordisk film skapar. Och i och med att den gemensamma arbetsplatsen nu får en allt viktigare roll både som mötesplats för medarbetare och som ansikte utåt gentemot kunder och samarbetspartners, är det än viktigare att lokalutformning, varumärke och företagskultur talar ett och samma språk”, säger Kersti Löhman, ansvarig för inredningsarkitektur på LINK Arkitektur

Här huserar alla Nordisk Films enheter; produktion, distribution och biograf samt Media Direct Norge. . (foto: Marte Garman) (foto: Marte Garman)

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0