Arkitektur
2 min lästid

Kommunal chef lämnar - ska leda Sweco Architects i Luleå

23:e augusti 2021, 14:34
Kommunal chef lämnar - ska leda Sweco Architects i Luleå
Daniel Rova. Foto: Sweco
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Daniel Rova lämnar sin tjänst som exploateringschef på Stadsbyggnadsförvaltningen i Luleå kommun för att bli chef för Sweco Architects nystartade kontor i Luleå. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Luleåkontoret blir ett oerhört önskvärt tillskott till Sweco Architects expansion i norr. Med sin strategiska bakgrund och erfarenhet är Daniel en mycket kompetent chef och har stort förtroende i branschen. Jag ser fram emot att tillsammans med Daniel utveckla verksamheten framåt och ta nästa kliv mot en grön samhällsutveckling, säger Anna Kerr, regionchef för Region Norr, Sweco Architects.

Rekryteringen för det nystartade arkitektkontoret är i gång och fokus kommer att ligga på stadsutveckling, skriver Sweco som sedan tidigare är lokalt förankrad i Luleå med teknisk kompetens inom samhällsbyggnad.

“Utifrån den stora omvälvning som just nu och för en lång tid framöver äger rum i norra Sverige och inte minst i Norrbotten, blir efterfrågan stor på de tjänster som Sweco Architects tillsammans med övriga delar av Sweco erbjuder. Daniel Rova ser stor potential”, heter det.

– De nya hållbara satsningarna är utspridda över hela länet och det kommer innebära behov av olika tjänster inom samhällsplanering i flera av länets kommuner. Kombinationen att ha ett stort välrenommerat företag i ryggen samtidigt som jag får en möjlighet att lokalt bygga upp något helt nytt och i denna fas leda Swecos arkitektverksamhet är en mycket rolig och spännande utmaning, säger Daniel Rova.

Daniel Rova tillträder den 1 oktober som kontorschef för Sweco Architects i Luleå.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0