Arkitektur
2 min lästid

Sweco startar upp ny arkitektverksamhet i Luleå

17:e juni 2021, 16:12
Sweco startar upp ny arkitektverksamhet i Luleå
Sweco startar arkitektverksamhet i Luleå för att vara lokalt förankrad. Bild: Getty Images.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Den gröna omställningen och industrietableringen går på högvarv i Norrbotten och Västerbotten. Därför väljer Sweco att nu starta upp en arkitektverksamhet i Luleå. Rekryteringen pågår och fokus ligger på stadsutveckling, enligt ett pressmeddelande.

Enligt Anna Kerr, regionchef för region norr på Sweco, så kommer arktiektverksamheten, när den är fullt utbyggd om cirka två år, bestå av cirka tio medarbetare.

Redan idag har Sweco verksamhet i Luleå inom flera tekniska discipliner och nu kompletteras expertisen inom samhällsbyggnad med arkitekter. Sweco planerar även att växa ytterligare i region norr inom sina övriga tjänsteområden.

– Den situation vi befinner oss i norra Sverige är helt unik, satsningen som görs nu är historisk. Det handlar om en genomgripande grön samhällsomvandling och nya samhällen ska byggas och befintliga kompletteras. Det behövs många nya bostäder, skolor och samhällsservice. Det här är ett tillfälle att tänka nytt för en ökad ekologisk livskvalitet, hälsa och välbefinnande i våra stadsmiljöer. Här ser jag att vi kan förstärka vår kompetens på en plats där Swecos arkitekter och ingenjörer tillsammans kan utveckla framtidens hållbara städer och samhällen i norr, säger Ulla Bergström, divisionschef för Sweco Architects.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0