Arkitektur
2 min lästid

Tengbom expanderar - förvärvar anrik arkitektbyrå

9:e juni 2021, 09:17
Tengbom expanderar - förvärvar anrik arkitektbyrå
Jan Mattsson, vd på Tengbom. (Foto: Christoffer Skogsmo)
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Tengbom uppger att de förvärvat MAF Arkitektkontor, som är Sveriges näst äldsta arkitektkontor med cirkaa 50 anställda och kontor i Piteå, Umeå, Luleå och Stockholm.

Förvärvet är för båda parter en strategisk del i att kunna möta kunders behov och utmaningar rikstäckande, skriver Tengbom i ett pressmeddelande.

“Marknaden för arkitekturtjänster möter stor efterfrågan och Tengbom är i en tillväxtfas där bolaget växer både organiskt genom rekryteringar, och nu med förvärvet av MAF Arkitektkontor”, heter det.

– Med vår samlade kompetens från MAF och Tengbom kommer vi med större kraft kunna fortsätta förflytta gränser, positioner och uppfattningar genom god arkitektur. Tillsammans möter vi kunders efterfrågan på ett ännu bättre sätt framåt och blir mer aktiva i en expansiv region, säger Tengboms vd Jan Mattsson.

Peter Häggmark, vd på MAF Arkitektkontor:
– Vi är mycket nöjda över att tillsammans med Tengbom stärka och bredda vårt gemensamma erbjudande och därmed göra oss än mer attraktiva och kompetensstarka framåt – för våra kunder, medarbetare och med en rikstäckande närvaro i Sverige och ett kontor i Finland.

Genom förvärvet har nu Tengbom nu cirka 500 medarbetare fördelade på 14 kontor runtom i Sverige, samt ett kontor i Finland.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0