Byggindustrin
1 min lästid

Skanska bygger polisens unika utbildningslokaler

22:a februari 2016, 08:14
Skanska bygger polisens unika utbildningslokaler
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Skanska har fått i uppdrag av Akademiska Hus att bygga om och bygga ut polisutbildningens lokaler i Flemingsberg.

Utbildningslokalerna kommer bland annat att inrymma skjutbanor, skyttesimuleringslokaler, självskyddshall och övningslägenheter.

Kontraktet utgör andra fasen i ett avtal där Skanska under ett halvårs tid arbetat med förberedelser för bygget i samarbete med Akademiska Hus. Projektet är ett resultat av Statens satsning på expansion av polisutbildningen. Södertörns Högskola ska framöver kunna ta emot 700 polisstudenter.

– Det här är ett spännande uppdrag med många ovanliga utmaningar. Vi ser fram emot att ta oss an uppgiften tillsammans med Akademiska Hus, säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige AB.

Utbildningslokalerna, intill Alfred Nobels väg, byggs med omsorg i materialval och fokus på energieffektiva lösningar. Avsikten är att nybyggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå silver.

– Utvecklingen av Campus Flemingsberg som ett kunskapscentrum av absolut högsta klass pågår för fullt och polisutbildningen är en mycket betydelsefull del av den utvecklingen, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.

Förberedande arbeten är inledda och lokalerna ska stå färdiga i god tid innan vårterminen 2018. Den nya byggnaden består av 6 500 kvadratmeter fördelat på tre plan. Skanska utför även ombyggnadsarbeten av befintliga lokaler på sex plan, motsvarande drygt 6 000 kvadratmeter.

#byggnationer #byggprojekt #högskola #miljöcertifikat #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0