Byggindustrin
1 min lästid

Renoveringen av entrén vid Stockholm Centralstation

27:e januari 2016, 09:55
Renoveringen av entrén vid Stockholm Centralstation
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Centralstationen har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering och modernisering.

Nu har turen kommit till huvudentré och entréhall som ska rustas upp och bli en välkomnande entré till stationen. Forsen står för projekteringsledning, projektledning och byggledning.

Delar av Centralstationen nyinvigdes i februari 2014. Vissa delar är dock fortfarande i behov av renovering. Entréhallen kunde vid de tidigare tillfället inte renoveras, detta på grund av sprickbildningar som var tvungna stanna upp innan de kunde åtgärdas. Men nu är det dags att renovera entréhallen.

– En effekt av renoveringen är att inomhusklimatet förbättras och då även arbetsmiljön för de som jobbar i anslutning till entré- och centralhallen, säger Camilla Mårtensson, projektledare hos Forsen.

Snurrdörrarna byts ut, fönstren renoveras och befintliga ljuskällor byts ut till LED samt ökas på. Man bygger också bort nischer för att öka tryggheten. Andra åtgärder är lagning av invändiga sprickor i fasad och tak samt golv, restaurering av takmålningar, rengöring och renovering av pelarna ända in i centralhallen och slipning av marmorgolv.
Kort sagt får Centralstationens entréhall ett riktigt ansiktslyft och som beräknas vara klart i juli, 2016.

#byggnationer #forsen #renovering #stockholm central
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0