Byggindustrin
1 min lästid

Byggare frågas ut om Notre-Dame

17:e april 2019, 15:15
Byggare frågas ut om Notre-Dame
Foto: Pixabay
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

En utfrågning av de byggjobbare som arbetade med restaureringen av Notre-Dame är det första steget i utredningen av branden i Notre-Dame. 

Fortfarande tycks det alltså som att brandutbrottet har att göra med restaureringen av kyrkan, bland annat för att den tycks ha startat högt uppe i byggnaden, på en plats som är mycket svåråtkomlig för människor.

Kvart från att brinna ner

Katedralen var bara ungefär en 15-20 minuter från att förstöras helt, enligt uppgifter från DN. Brandmän hyllas nu för att de vågade bekämpa elden från positioner inne i den brinnande kyrkan, något som bland annat gjorde det möjligt att hindra elden från att nå de båda välkända tornen.

Samtidigt kommer uppgiften om att ett första brandlarm kom redan 23 minuter innan branden till sist upptäcks. Larmet undersöktes, men ingen eld hittades då.

“Åtskilliga årtionden”

Uppskattningarna av hur lång tid återställandet kommer att ta varierar i dag mellan fem år, som president Macron har satt upp som mål, och “åtskilliga årtionden”. Det verkar rimligt att räkna med ett kontinuerligt arbete under många år inräknat restaurering av konstföremål, glasmålningar och inredningsdetaljer.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0