ByggindustrinKlart: Bravida skrivit under miljardkontraktet
10/12/2018 1min lästid

Klart: Bravida skrivit under miljardkontraktet

10/12/2018 1min lästid
Klart: Bravida skrivit under miljardkontraktet

Bildkälla: Bravida.

Påbörjar arbetet 2019.

I augusti gick Bravida ut med deras kommande arbete på förbifart Stockholm. Nu har installatörsjätten och Trafikverket skrivit under kontraktet, värt cirka 1,6 miljarder kronor.

Redan i slutet av augusti presenterades förbifart Stockholm-avtalet mellan Bravida och Trafikverket. Nu står det klart att Bravida ska utföra alla installationer för elkraft och elsystem, utrustning för avbrottsfri kraft, belysning, allmän kraft och belysning samt allmän ventilation och kyla i jätteprojektet.

Miljardkontraktet löper till 2028

Sommaren 2019 påbörjas arbetet, som har ett ordervärde på 1,6 miljarder kronor. Det innebär tre års projektering, sedan två års produktion och därefter driftsättning innan förbifarten invignings 2026. Efter det står installatörsjätten för drift och underhåll i ytterligare två år.

“Viktigt för Bravida”

– Det här är ett viktigt projekt för Bravida och för hela Stockholmsregionen. Det ger oss möjlighet att erbjuda spännande uppdrag till våra egna medarbetare, men också attrahera och rekrytera ny personal, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef på Bravida, i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer att sysselsätta upp till 250 montörer.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!