Byggindustrin
1 min lästid

Peab ingår ramavtal med statligt bolag

10:e december 2018, 11:56
Peab ingår ramavtal med statligt bolag
Bildkälla: Peab.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Peab har nu ingått i ett ramavtal med statliga Specialfastigheter om två år, med option på förlängning. Fastighetsbolagets kunder är bland annat Kriminalvården, Polisen och Försvarsmakten.

Statliga specialfastigheters upphandling ställde höga krav på säkerhets- och skyddskrav samt erfarenhet av byggnation intill pågående verksamhet i 365 dagar om året. De kraven kunde Peab Byggservice uppnå, tillsammans med ytterligare en handfull aktörer, enligt fastighetsbolaget.

Nu har byggjätten skrivit på ett ramavtal för två år, som kan förlängas ytterligare i två plus tre år.

“Står för mycket som kännetecknar Peab”

– Vi kände tidigt att Specialfastigheter står för mycket som kännetecknar Peab. De tänker långsiktigt, värdesätter kvalitet i utförandet och utstrålar ett stort mått av samarbete och kontinuitet. Specialfastigheter har också en genuin ambition att utveckla hållbarhetsarbetet. Det tycker vi är viktigt och helt i linje med vår koncerns ambitioner och målsättningar, säger Per Hylén, regionchef för Peab Byggservice, i ett pressmeddelande.

Ramavtal för ny-, om- och tillbyggnationer

Förutom med Peab har Specialfastigheter knutit till sig ett flertal andra entreprenörer för ny-, om- och tillbyggnationer till de cirka 100 fastigheter runt om i landet. Totalt handlar det om cirka 200 projekt årligen, skriver Peab i pressmeddelandet.

#peab #ramavtal #regeringen #specialfastigheter #staten
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0