Byggindustrin
1 min lästid

Fritt fall för bostadsutvecklaren efter rapport

28:e november 2018, 15:48
Fritt fall för bostadsutvecklaren efter rapport
Ett av Prime Livings projekt i Stockholm. Bildkälla: Upplands Väsby kommun.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Det omsusade bostadsutvecklaren Prime Living har haft en tung andra halva av året. Nu sjunker de ännu djupare efter att den senaste kvartalsrapporten visat ett rörelseresultat på -237 miljoner kronor.

Bostadsutvecklaren Prime Living, som specialiserar sig på studentbostäder, har varit i rejält blåsväder i år. Tidningen Byggnadsarbetaren släppte nyligen ett reportage där bolaget kopplas till uteblivna ersättningar till anlitade aktörer, anlitade arbetares bilar som börjat brinna intill ett projekt, missnöjda hyresgäster – samt allvarliga hot och mord på en projektledare hos en aktör som stämt Prime Living på 24 miljoner kronor.

Nu kommer nästa smäll. Prime Living redovisar en förlust på 237 miljoner kronor i det tredje kvartalets rörelseresultat. Det har fått aktien att falla med 25 procent vid tretiden idag, vilket är det tredje större fallet under bara de senaste månaderna.

Bostadsutvecklaren drar in utdelning

I ett pressmeddelande skriver bolaget att de nu drar in aktieutdelningen för deras preferensaktie serie B.

“Som tidigare kommunicerats är likviditeten ansträngd efter framförallt kostnadsöverdrag i Spångaprojektet. Parallellt med att lösa den kortsiktiga finansieringen pågår ett arbete med att även lösa ny långsiktig finansiering för kommande fastighetsutvecklingsprojekt”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

#bostadsutvecklare #kvartalsrapport #prime living
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0