Byggindustrin
2 min lästid

Bussdepå i lågor - ej under kontroll

26:e november 2018, 16:24
Bussdepå i lågor - ej under kontroll
Foto: Genrebild / Creative commons / Pixabay
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0
Det har börjat brinna i SL:s bussdepå i Stadshagen på västra Kungsholmen. Branden orsakar en kraftig rökutveckling och enligt räddningstjänsten ska branden vara svårsläckt, rapporterar SVT. 
Det var vid halv elva-tiden som branden ska ha startat, i samband med ett takarbete på bussdepån.

– Det är kraftig rökutveckling från byggnaden som sprider sig över Kristineberg, sa Tony Frank, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvarsförbund vid 10.00-tiden till SVT.

60-tal brandmän på plats

Precis innan klockan tre meddelade räddningstjänsten att branden var begränsad men inte under kontroll, det skriver Dagens Nyheter i en artikel. Tillsammans ska totalt ett 60-tal brandmän från åtta stationer bekämpa branden.

I ett citat till Dagens Nyheter säger Tony Frank att det inte är någon risk att branden sprider sig. Men rökutvecklingen sprider sig och blir kraftigare.

Busstrafiken ska inte påverkas.

– Men alla bussar som stod uppställda där inne kunde köras ut när det började brinna, så busstrafiken ska inte behöva påverkas. Det vi har kvar att lösa är parkering- och uppställningsplatser. Innan vi vet vilka skador som uppstått på och i byggnaden går det inte att säga något om när byggnaden åter kan tas i bruk, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL till Aftonbladet.

Polisen kommer upprätta en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0