Byggindustrin
14:e november 20182 min lästid

Skanska bygger i nya forskningsnavet

14:e november 20182 min lästid
Skanska bygger i nya forskningsnavet
Bildkälla: Skanska.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Skanska fortsätter att bygga vid det som kallas “världens modernaste forskningsanläggning”. Nu ska byggjätten utveckla ett campus vid ESS i Lund. 

I Brunnshög i nordvästra Lund utvecklar Skanska forskningsanläggningen European Spallation Source, kort kallat ESS. Byggjätten har tidigare kallat projektet för “världens modernaste forskningsanläggning.”

Nu har Skanska fått en order på 475 miljoner kronor för att utveckla ESS campus alldeles intill anläggningen. Det ska innehålla tre byggnader med kontor, laboratorium och verkstäder.
– ESS Campus blir anläggningens ansikte utåt och vi ser fram emot att fullborda arbetet med denna viktiga anläggning för Lund. Vi bygger för framtiden med högt ställda hållbarhetsmål. Målet är att miljöcertifiera kontorsbyggnaden enligt BREEAM, nivå Outstanding, vilket är den högsta nivån, säger Jörgen Christiansson, distriktschef Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

“ESS del av Sveriges mest intressanta forskningsprojekt genom tiderna”

Campusområdet byggs på cirka 40 000 kvadratmeter markyta och ska stå klart under slutet av 2020. Arbetet påbörjas i december.
Uppdraget gavs till Skanska av Skandrenting, via det helägda dotterbolaget SKR Spallation AB.
–  ESS Campus är en del av Sveriges kanske mest intressanta forskningsprojekt genom tiderna. Vi är därför mycket stolta och glada att få vara en del av denna unika händelse. Vi har också historiskt goda erfarenheter av Skanska och ser fram emot ett gott samarbete framöver, säger Johannes Nyberg, vd Skandrenting, i pressmeddelandet.

#brunnshög #campus #ess #forskningsprojekt #lund #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0