ByggindustrinSkanskas vd: ”Resultat inte acceptabelt”
8/11/2018 1min lästid

Skanskas vd: ”Resultat inte acceptabelt”

8/11/2018 1min lästid
Skanskas vd: ”Resultat inte acceptabelt”

Bildkälla: Skanska

“Projektnedskrivningar i två projekt och nedskrivning av goodwill i USA haft en betydande påverkan.” Det skriver Skanskas vd Anders Danielsson i samband med bolagets rapport imorse.

I oktober vinstvarnade Skanska inför den tredje kvartalsrapporten, som släpptes under torsdagsmorgonen. Siffrorna ligger helt i linje med varningen, där resultatet tyngs av nedskrivningar i amerikanska projekt.
– Som kommunicerades den 18 oktober 2018, har projektnedskrivningar i två projekt och nedskrivning av goodwill i USA haft en betydande påverkan på detta kvartal. Resultatet är inte acceptabelt och överskuggar det starka resultatet i flera av Skanskas affärsenheter. Ytterligare åtgärder för att återställa lönsamheten i vår byggverksamhet vidtas, säger Skanskas vd Anders Danielsson i samband med rapporten.

Skanskas vd: “vi är på rätt väg”

Orderingången på 30,6 miljarder kronor var en försämring och rörelseresultatet blev 507 miljoner kronor, vilket var det som meddelandes i oktober.
Skanska meddelar i samband med rapporten att de lämnar delar av verksamheterna i USA och för Sverige är Skanskas bedömning att efterfrågan på bostäder kommer att vara god på lång sikt.
– Med allt detta, tror jag starkt på att vi är på rätt väg för att förbättra lönsamheten inom byggverksamheten.

 

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!