Byggindustrin
8:e november 20181 min lästid

Skanskas vd: "Resultat inte acceptabelt"

8:e november 20181 min lästid
Skanskas vd:
Bildkälla: Skanska
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

“Projektnedskrivningar i två projekt och nedskrivning av goodwill i USA haft en betydande påverkan.” Det skriver Skanskas vd Anders Danielsson i samband med bolagets rapport imorse.

I oktober vinstvarnade Skanska inför den tredje kvartalsrapporten, som släpptes under torsdagsmorgonen. Siffrorna ligger helt i linje med varningen, där resultatet tyngs av nedskrivningar i amerikanska projekt.
– Som kommunicerades den 18 oktober 2018, har projektnedskrivningar i två projekt och nedskrivning av goodwill i USA haft en betydande påverkan på detta kvartal. Resultatet är inte acceptabelt och överskuggar det starka resultatet i flera av Skanskas affärsenheter. Ytterligare åtgärder för att återställa lönsamheten i vår byggverksamhet vidtas, säger Skanskas vd Anders Danielsson i samband med rapporten.

Skanskas vd: “vi är på rätt väg”

Orderingången på 30,6 miljarder kronor var en försämring och rörelseresultatet blev 507 miljoner kronor, vilket var det som meddelandes i oktober.
Skanska meddelar i samband med rapporten att de lämnar delar av verksamheterna i USA och för Sverige är Skanskas bedömning att efterfrågan på bostäder kommer att vara god på lång sikt.
– Med allt detta, tror jag starkt på att vi är på rätt väg för att förbättra lönsamheten inom byggverksamheten.

 

#anders danielsson #bostad #rapport kvartalsrapport #skanska #usa
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0