Bostad
2 min lästid

Fastighetsbolag förvärvar utvecklingsprojekt i Malmö

6:e november 2018, 13:57
Fastighetsbolag förvärvar utvecklingsprojekt i Malmö
Heimstaden förvärvar utvecklingsprojekt. Bildkälla: Heimstaden.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Heimstaden förvärvar ett utvecklingsprojekt som omfattar 440 hyreslägenheter i en ny kvarterstad i Malmö. Byggstart sker i juni nästa år, skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande. 

Norra Sorgenfri i Malmö utvecklas just nu till en ny kvarterstad i närhet till centrala Malmö. Det är i det gamla industriområdet som Heimstaden förvärvar ett utvecklingsprojekt av 440 nyproducerade bostäder, som utvecklas i samarbete med byggföretaget I Am Home.
Byggstart för lägenhetshuset, som omfattar 21 600 kvadratmeter boyta, är planerad till juni 2019. Första inflyttning beräknas att bli i oktober 2020.

Heimstaden bygger nära sitt eget huvudkontor

– Vi är oerhört glada över att ha kunnat få till detta samarbete med I am Home som står för ett nytänkande i byggprocessen och hela tiden letar efter nya innovativa lösningar med stort fokus på hållbarhet. För oss är det viktigt att våra kunder får den bästa upplevelsen i våra nyproducerade bostäder och här tycker vi att I am Home ligger i framkant och sätter stort fokus på människorna som ska bo i lägenheterna. Heimstaden är en av de största byggherrarna av hyresrätter i landet de kommande åren och det är förstås glädjande att få uppföra detta fina projekt i Malmö där vi i dagsläget har vårt största bestånd av hyresrätter och där vårt huvudkontor för koncernen är placerat, säger Fredrik Årman, transaktionschef på Heimstaden, i ett pressmeddelande.

#heimstaden #i am home #malmö #norra sorgenfri
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0