Byggindustrin
1 min lästid

Rejält ansiktslyft för fastighet i Gamla stan

6:e november 2018, 11:48
Rejält ansiktslyft för fastighet i Gamla stan
Pegasus 6 på Slottsbacken i Gamla stan. Bildkälla: Folksam.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Fastigheten på Slottsbacken i Gamla stan ska bli en “toppmodern kontorsprodukt i historisk förpackning”. Det skriver försäkringsföretaget i ett pressmeddelande.

I slutet av nästa år flyttar Kungliga Myntkabinettet ut från Folksams fastighet Pegasus 6 på Slottsbacken i Gamla stan. Då ska den anrika fastigheten, som ursprungligen uppfördes 1684, rustas upp rejält.

I ett pressmeddelande skriver Folksam att fastigheten ska bli “en toppmodern kontorsprodukt i historisk förpackning”.

“Förutsättningarna förvånansvärt bra”

– Klassiska Pegasus kommer att uppgraderas till modern standard och kvalitet med bibehållna historiska detaljer. De tekniska förutsättningarna är förvånansvärt bra i byggnaden och takhöjd, ljusinsläpp och effektivitet är i linje med nyproducerade kontorslokaler. Men Pegasus har även den historiska inramningen, det fantastiska läget vid Slottsbacken och promenadavstånd till såväl Kungsträdgården som Gamla Stans tunnelbanestation, säger Erik Skalin, Head of Agency på JLL, i pressmeddelandet.

Genomgått flera renoveringar

Det är JLL som i samarbete ska renovera fastigheten, som har en total lokalyta på 5000 kvadratmeter i fem plan.
Främst under 1900-talet har fastigheten genomgått flera renoveringar. Den senaste var 1994 när lokalerna skulle anpassas för Myntkabinettets verksamhet.

#folksam #gamla stan #slottsbacken
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0