Byggindustrin
1 min lästid

Energiföretagen om investeringstödet: "slöseri"

31:a oktober 2018, 16:06
Energiföretagen om investeringstödet:
Riksdagshuset i Stockholm. Foto: Magnus Froderberg.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

“Det statliga investeringsstödet för hyresbostäder och bostäder för studerande är ett slöseri med skattepengar.” Det skriver Energiföretagen Sverige i ett pressmeddelande.

Organisationen Energiföretagen Sverige har skickat in en skrivelse till Näringsdepartementet och miljö- och energidepartementet. Det skriver Energiföretagen i ett pressmeddelande idag.

De menar att det statliga investeringsstödet är utformat på ett kontraproduktivt sätt och att staten istället kasta pengar i sjön. Ett exempel är reglerna för energibonusen, där de menar att det inte uppnås någon energieffektivisering och därmed är slöseri med skattemedel.

Energiföretagen: “Orimlig överkompensation”

– Flera exempel som vi tagit del av visar att byggnadsprojekten ger mer än dubbelt så högt stöd som den faktiska merkostnaden är för att uppfylla energikravet på högst 56 procent av energianvändningen i Boverkets byggregler. Det är en orimlig överkompensation till byggprojektörer, helt utan koppling till att en effektivare energianvändning faktiskt uppnås, konstaterar Erik Thornström, ansvarig för skatter och styrmedel samt resurseffektivitet och energianvändning på Energiföretagen Sverige, i ett pressmeddelande.

 

 

#energiföretagen #investeringstödet #regeringen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0