Byggindustrin
2 min lästid

Solbolag i konkurs – startar upp igen

10:e juli 2024, 14:28
Solbolag i konkurs – startar upp igen
Foto: Fredrik Sandberg / TT bild.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

JN Solar AB registrerades 2010 och var ett av de första solcellsbolagen i norra Sverige, skriver företaget på sin hemsida. Företaget omsatte runt 73 miljoner kronor år 2022 och hade då 52 anställda. Solcellsinstallatören har haft huvudkontor i Brunflo och lokalkontor i Bjärred, Bollnäs, Sollefteå och Sveg.

Bakom konkursen står delvis Skatteverket då myndighetens regler för stöd vid installation av solcellsanläggningar har ändrats flera gånger. Detta har påverkat JN Solar AB med färre beställningar, skriver Östersunds-Posten.

Och dagen efter att företaget begärt sig i konkurs – lättade Skatteverket på reglerna igen. Så nu planerar företagsägaren åter starta upp bolaget till hösten.

– Vi avser att starta om eftersom vi snubblade lite på Skatteverkets regler. Vår personal besitter så mycket kompetens som vi vill fånga upp, och tillsammans kan vi skapa nåt riktigt bra, säger företagsägaren Johan Nilsson till Östersunds-Posten.

Branschaktuellt söker både JN Solar AB och konkursförvaltaren för mer information.

Den fjärde juli ändrade Skatteverket sina regler angående skattereduktion för installation av batteri som används för att lagra egenproducerad el.

#jn solar ab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0