Byggindustrin
2 min lästid

Klart för Skandinaviens största outlet

8:e juli 2024, 07:37
Klart för Skandinaviens största outlet
Visionsbild över Malmö Designer Village. Illustration: CGI.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

20 minuters bilresa från Malmö i Kävlinge kommun planeras för det som ska bli Skandinaviens största outletanläggning – Malmö Designer Village. Den ska omfatta cirka 110 butiker och ett tiotal restauranger, och förväntas slå upp portarna sommaren 2026.

Hittills har bland annat Levi’s, Adidas, Marc O’Polo, och Skechers förbundit sig att öppna på Malmö Designer Village.

Majoriteten av utbudet ska fokusera på mode men också på accessoarer, heminredning, sport och friluftsliv. Sortimentet ska bestå av tidigare säsongers produkter men även nya kollektioner.

– Jag är glad att vår kommun har fått denna unika etablering. Det kommer att skapa många arbetstillfällen för hela regionen, ge möjlighet att utveckla vår besöksnäring, ge förutsättningar för vårt lokala näringsliv men också skapa grund för förbättrad kollektivtrafik och direktbussar. Allt som är viktigt för Kävlinge kommun och speciellt för Löddeköpinge och våra västra delar, säger kommunstyrelsens ordförande Annsofie Thuresson.

Visionsbild över Malmö Designer Village. Illustration: CGI.

– I nära samarbete med Kävlinge kommun har vi fortsatt att göra stora framsteg och dessutom lyckats landa stora globala och nationella varumärken, såsom Adidas, Levi’s och Marc O’Polo, som öppnar på Malmö Designer Village. Med en stor och köpstark kundbas och närheten till Köpenhamn, kommer Malmö Designer Village ge ett långsiktigt värde för lokalsamhället och även till den breda regionen redan i första fasen av uppbyggnaden, säger Giles Membrey, vd för Rioja Estates och utvecklingscheferna på Malmö Designer Village.

#kävlinge kommun #malmö #mdv-ab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0