Byggindustrin
2 min lästid

Blir vd för Installatörsföretagen

4:e juli 2024, 13:04
Blir vd för Installatörsföretagen
Saira Alladin. Foto: David Lagerlöf.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Saira Alladin inledde sin karriär som elektriker och har jobbat inom området i 25 år, både som teknisk specialist och chef på bland annat Vattenfall och nu senast som Vice President Asset Management hos Ellevio.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Kraftkvinna för sina insatser för en mer jämställd arbetsplats och 2019 till Årets kvinnliga förebild.

– Precis som vår bransch så har Saira Alladin en gedigen bakgrund och kompetens samtidigt som hon har framtiden för sig. Vi är väldigt glada att få välkomna Saira som vår nästa vd, och vi är säkra på att hon är rätt person att leda organisationen och branschen in i framtiden, säger Installatörsföretagens ordförande Johnny Petré.

Som vd för Installatörsföretagen kommer Saira Alladin att företräda 4 000 medlemsföretag med 60 000 medarbetare som installerar, optimerar och kontrollerar värme, ventilation, vatten, el- och teleteknik.

– Installatörsföretagens medlemmar gör den gröna omställningen möjlig för såväl hushåll som industri och transport genom fortsatt elektrifiering och en allt effektivare energianvändning tack vare smarta installationer. Det känns otroligt spännande att få kliva in i rollen som vd, driva på den här resan, stötta företagen och samtidigt se till att vi har branschanpassade kollektivavtal, säger Saira Alladin.

Saira Alladin efterträder Ola Månsson som går i pension.

Hon tillträder den första oktober.

#installatörsföretagen #karriär
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0