Byggindustrin
2 min lästid

Tar över efter Gärahovs

2:a juli 2024, 14:07
Tar över efter Gärahovs
Bildkälla: Jönköpings kommun.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Som Branschaktuellt tidigare berättat finns det ett stort intresse att ta över efter Gärahovs Bygg som hastigt gick i konkurs under våren. Företaget hade då flera stora byggen igång.

Nu meddelar Jönköpings kommun att de efter en ny upphandling avser teckna avtal med byggföretaget Ylab som generalentreprenör för Sanda högstadium.

Planen är att arbetet startar upp omgående och skolan beräknas stå färdig i tid till höstterminen 2025.

– Vi har fått in flera anbud om att ta över entreprenadavtalet för Sanda högstadium och vi är nöjda med resultatet av upphandlingen. Att få in ett nytt byggföretag snabbt men som även kan hålla tidsramen för projektet har varit prioriterat. Ylab har i sitt anbud en bra planering och lösning för projektet säger Mattias Stein, verksamhetschef på Jönköpings kommun.

För att bli klara med skolan i tid för terminsstart har färdigställandetiden för sporthall och matsal senarelagts och beräknas vara klara senast i slutet av november.

– Vissa justeringar och anpassningar behöver göras i projektet. Det är viktigt att få klart de utrymmen som behövs för att starta undervisningen till höstterminen. Det finns förhoppningar att sporthallen blir klar lite tidigare under hösten, men det är för tidigt att lova något redan nu, säger Mattias Stein.

#gärahovs bygg #huskvarna
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0