Byggindustrin
2 min lästid

Serneke Group säljer entreprenadverksamheten

1:a juli 2024, 06:15
Serneke Group säljer entreprenadverksamheten
Foto: Felix Gerlach.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Genom försäljningen renodlas Serneke Group till en projektutvecklande verksamhet.

– Försäljningen är en viktig milstolpe och följer den affärsplan som antogs vid Doxas förvärv av Serneke förra sommaren. Vi är nöjda över att Serneke Sverige får en ny stark ägare som kan fortsätta utveckla bolagets ställning på den svenska byggmarknaden, säger Victor Persson, vd på Doxa.

Serneke Sverige AB hade intäkter om cirka 7,9 miljarder kronor under 2023 och har för närvarande 750 anställda. Bolaget har en diversifierad orderstock av byggprojekt inom samhällsfastigheter och infrastruktur, bostäder och kommersiella fastigheter till både offentliga och privata beställare.

Verksamheten är indelad i de tre regionerna Väst, Syd och Öst med huvudkontor i Göteborg.

Mutares är ett börsnoterat investmentbolag med huvudkontor i München. Intäkterna för Mutares portföljbolag uppgick till cirka 4,7 miljarder euro under 2023. Portföljbolagen har totalt över 27 000 anställda. I Norden har Mutares tidigare bland annat förvärvat Frigoscandia och Terranor – tidigare NCC Road Services.

Tillträdet är villkorat av bland annat regulatoriska godkännanden och beräknas ske i slutet av tredje kvartalet eller i början av fjärde kvartalet 2024.

ABG Sundal Collier AB har agerat finansiell rådgivare, Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KB legal rådgivare och Svalner rådgivare avseende skatt och finansiella frågor till Serneke Group i samband med transaktionen.

#doxa #serneke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0