Byggindustrin
1 min lästid

Konkurs för stor byggverksamhet i norr

28:e juni 2024, 11:51
Konkurs för stor byggverksamhet i norr
Foto: Claudio Bresciani / Janerik Henriksson / TT.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Konstruktionsbygg i Norrbotten AB verkade som bemanningsföretag inom byggbranschen. Bolaget registrerades 2017 och utgick från Haparanda.

Byggföretaget redovisade en omsättning på nästan 53 miljoner kronor och 59 anställda förra året, 2023. Enligt konkursförvaltare Jerker Gramner på Advokatbyrån Kaiding KB fanns det bara en anställd kvar vid konkurstillfället och verksamheten var i princip avvecklad.

– De har haft en ganska omfattande verksamhet tidigare men vid konkursen fanns bara en anställd kvar och inga pågående större projekt heller. Det har avvecklats under tiden, säger Jerker Gramner till Branschaktuellt.

Det finns både skulder och tillgångar.

– Den huvudsakliga skulden och också anledningen till att man hamnat på obestånd är skatteanstånd – omfattande skatteanstånd, säger konkursförvaltaren och fortsätter:

– Det finns en del tillgångar men inte till att täcka skulderna på långa vägar.

Finns det någon chans att någon kan driva verksamheten vidare?

– Jag tror inte det finns någon verksamhet på så sätt – det finns ju inget pågående projekt och det finns inte speciellt mycket tillgångar i bolaget. Det finns vissa fastigheter och fordon men det finns ingenting att ta över och fortsätta verksamheten med. Det är knutet till ägarna och deras kontakter, säger Jerker Gramner.

#haparanda #konkurs #konstruktionsbygg i norrbotten ab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0