Byggindustrin
1 min lästid

Ny chef för Sweco Sverige Buildings

27:e juni 2024, 06:53
Ny chef för Sweco Sverige Buildings
Frank Graveus. Foto: Håkan Sjöström.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

I divisionen samlas Swecos verksamhet inom byggkonstruktion, installation, projekt- och byggledning, skydd och säkerhet och hållbar fastighetsutveckling med drygt 1 300 medarbetare i Sverige.

Frank Graveus kommer närmast från en roll som affärsenhetschef för Installation på Sweco och har innan dess varit regionchef, gruppchef och uppdragsledare i företaget. Nu kommer han att ingå i Sweco Sveriges ledningsgrupp.

– Just nu sker en viktig omställning inom bygg- och fastighetssektorn, där digitalisering och AI är kraftfulla verktyg för att möjliggöra snabbare kliv mot fossilfrihet. Swecos expertis är mer relevant än någonsin och med Frank får vi en affärsmässig och driven ledare som förstår de utmaningar och möjligheter som omställningen innebär, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Våra kunder ställs nu inför nya behov kopplade till hållbarhet och säkerhet och många av lösningarna finns inom digitaliseringen. Jag ser fram emot att, tillsammans med kunderna, forma framtidens hållbara lösningar, där innovation och samverkan blir viktiga nycklar, säger Frank Graveus.

Tomas Holmgren, nuvarande divisionschef, lämnar Sweco efter 13 år i koncernen.

Frank Graveus tillträder sin nya roll den 19 augusti.

#karriär #sweco
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0