Byggindustrin
1 min lästid

Bygger fabrik för isolering i Eskilstuna

27:e juni 2024, 09:08
Bygger fabrik för isolering i Eskilstuna
Bildkälla: ROCKWOOL.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

ROCKWOOL förvärvade Eskilstuna Logistikpark 2017. Företaget menar att Eskilstuna har ett strategiskt läge nära storstadsregionen vilket är idealiskt för att kunna serva kunderna på den svenska och finska marknaden. Efter förvärvet har företaget haft samråd med lokalsamhälle och relevanta myndigheter och initierat miljötillståndsprocessen.

Produktionsanläggningen ska skapa 120 nya arbetstillfällen och årligen producera 100 000 ton av ROCKWOOLs stenullsisolering. Fabriken ska drivas av egenutvecklad och storskalig grön smältteknik.

– Våra kunder efterfrågar i allt högre grad byggmaterial med lägre klimatavtryck för att uppnå sina egna klimatmål samt för att kunna leva upp till EU-riktlinjerna för ökad energieffektivitet och förbättrad energiprestanda i byggnader. ROCKWOOLs egenutvecklade storskaliga elektriska smältteknik kommer att hjälpa marknaden att möta detta behov. Vi förväntar oss att efterfrågan på högkvalitativ isolering kommer att öka ytterligare nu när EU-direktiven ska genomföras, säger Frank Larsen, Managing Director för ROCKWOOL Nordics.

ROCKWOOLs ambition är att påbörja byggnationen inom den närmaste framtiden. Driftstart förväntas ske under andra halvan av 2027.

Detta blir den femte ROCKWOOL-fabriken i Norden.

#eskilstuna #rockwool
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0