Byggindustrin
1 min lästid

Planerar sjönära bostäder i Strängnäs

25:e juni 2024, 08:30
Planerar sjönära bostäder i Strängnäs
Tidigare färdigställd bebyggelse i området Eldsund. Bildkälla: HSB.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Detta är ett av de sista riktigt sjönära lägena i centrala Strängnäs och här har vi nu möjligheten att skapa attraktiva, hållbara och bekväma lägenheter med sjöutsikt både för boende i Strängnäs som för inflyttare från Södertälje och Stockholm, säger Dan Jenefors, projektchef på HSB ProjektPartner.

Eldsund ligger intill Mälaren i centrala Strängnäs. Området är del av ett större utvecklingsområde där det gamla reglementet omvandlas till bostäder och arbetsplatser.

HSB och Peab samarbetar i ett nybildat gemensamägt bolag. I det nya bolaget har HSB förvärvat fastigheterna Mässen 2 och 4 i Eldsund av Peab. Fastigheterna omfattar 13 200 kvadratmeter vilket motsvarar cirka 130 bostäder. HSB ansvarar för bostadsutveckling och försäljning av bostäderna medan Peab ingår som samarbetspartner och byggentreprenör.

– Jag har stort förtroende för att vi med Peab har en stabil och trygg partner som gör att vi tillsammans kan utveckla Eldsund till sin fulla potential, säger Per Morelius, chef för Affärsområde Fastighetsutveckling på HSB Södermanland.

Säljstart för första etappen planeras preliminärt till våren 2025. Intresseanmälan öppnar under sommaren.

#hsb #peab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0