Byggindustrin
2 min lästid

Ska leda ny förvaltning för samhällsbyggnad i Lund

20:e juni 2024, 10:00
Ska leda ny förvaltning för samhällsbyggnad i Lund
Hans Juhlin. Bildkälla: Lunds kommun.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Hans Juhlin blev stadsbyggnadsdirektör för Lunds kommun 2020. Nu, fyra år senare utser kommunstyrelsen honom till direktör för Lunds nya samhällsbyggnadsförvaltning som träder i kraft vid årsskiftet.

– Lund är en expansiv och på många sätt fantastisk kommun att arbeta i. Här finns så enormt mycket kunskap och möjligheter, men också höga förväntningar på att vi som kommun möjliggör den tillväxt som krävs för att ta oss an de utmaningar vi står inför. Att få leda det arbetet tycker jag ska bli väldigt spännande, säger han.

Den nya samlade samhällsbyggnadsförvaltningen består av tekniska förvaltningen, miljöförvaltningen och stadsbyggnadskontoret. Den kommer att verka under fyra olika nämnder: miljönämnden, tekniska nämnden, byggnadsnämnden och kommunstyrelsen.

– Nu får vi lite kortare beslutsvägar, en gemensam målbild och tydligare roller och mandat för vad vi ska leverera, säger Christoffer Nilsson, kommundirektör.

– Hans Juhlin har under sin tid som stadsbyggnadsdirektör i Lunds kommun visat att han har ett positivt och framåtblickande ledarskap och är en person som brinner för att förlösa Lunds stora potential. Det är styrkor som kommer vara extra viktiga i den nya samlade samhällsbyggandsförvaltningen, säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hans Juhlin tillträder tjänsten som förvaltningsdirektör den 1 januari 2025.

#lund
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0