Byggindustrin
1 min lästid

Byggjättarnas fakturering granskas

20:e juni 2024, 08:15
Byggjättarnas fakturering granskas
Centralstationen. Foto: Trafikverket och NCC Sverige.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Trafikverket kommer därför att intensifiera insatser för att möta kraven på effektiv hantering av skattemedel. För att säkerställa att faktureringen stämmer överens med den avtalade leveransen kommer Trafikverket att intensifiera sin granskning och genomföra extra revisioner, säger Patrick Guné, verksamhetsområdeschef Stora projekt.

Fokus ligger på att revidera kontrakt med kraftiga kostnadsökningar jämfört med tidigare prognoser, bland annat inom vägprojektet E4 Förbifart Stockholm – kontrakt delprojekt Lovön och Vinsta, Varbergstunneln och järnvägsprojektet Västlänken – delprojekten Centralen och Korsvägen.

Di skriver att de fyra entreprenörerna – AF-Gruppen, Implenia, NCC och Skanska välkomnar granskningen.

– De vill försäkra sig om att det inte finns några oegentligheter. Den här typen av verksamhet kan locka till sig organiserad brottslighet eftersom det finns så mycket pengar här, säger Patrick Guné till Di

De förstärkta revisionerna ska motverka kriminalitet och yrkesfusk inom byggbranschen och säkerställa efterlevnaden av sociala krav.

– Jag utgår från att vi inte hittar såna oegentligheter här, men gör vi det så kommer vi att agera kraftfullt på det, säger Patrick Guné till Di.

#af-gruppen #implenia #ncc #skanska #trafikverket
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0