Byggindustrin
3 min lästid

Så vill Serneke gestalta Cirkustomten

19:e juni 2024, 06:25
Så vill Serneke gestalta Cirkustomten
Visualisering: Soul.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

På tomten vid Lorensbergsparken bakom Stadsbiblioteket i Göteborg – står sedan 1994 endast ett tillfälligt parkeringsgarage. Som Branschaktuellt tidigare berättat ägs Cirkustomten av Serneke. Företaget har tidigare tagit fram två gestaltningsförslag men de har ogillats av kommunen.

Nu planeras ett nytt kvarter med cirka 150 bostäder och lokaler i bottenvåningen. Det nya förslaget utvecklas av Serneke, ritas av Semrén & Månsson medan Mareld formger landskapet.

– Gestaltningen tar avstamp i det klassiska kvarteret, men med fokus på kvalitet snarare än stil. Gedigna material, en hög detaljeringsgrad och en harmonisk fasadutformning är exempel på sådana kvaliteter. Vår vision har varit att skapa ett vackert kvarter med en omsorgsfull och tidlös utformning, säger Pernilla Bertilsdotter, arkitekt och uppdragsansvarig på Semrén & Månsson.

Visualisering: Soul.

För att nyttja tomten på bästa sätt har man valt att göra ett sammanhängande kvarter på platsen.

– Det sammanhängande kvarteret är ett naturligt val av flera skäl. Som en logisk fortsättning av kvartersstaden intill förtydligar det kringliggande stråk och stadsrum. Dessutom ger en privat bostadsgård stora kvaliteter för de boende i en annars mycket offentlig miljö, säger Pernilla Bertilsdotter.

Visualisering: Soul.

– Läget är unikt i centrala Göteborg med direkt anslutning till västlänken och granne med nöje- och kulturliv. Vi har redan idag ett högt intresse för bostäderna, även om vi har en bit kvar till inflyttning, säger Sofia Ulm-Wallin, projektchef Serneke Fastighetsstyrning AB.

#cirkustomten #semrén & månsson arkitektkontor #serneke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0