Byggindustrin
2 min lästid

Tvistande takentreprenör i konkurs

18:e juni 2024, 13:00
Tvistande takentreprenör i konkurs
Bild: Unsplash, Ave Calvar.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Företaget som grundades 2001 har varit verksamt som takentreprenör i Malmö och övriga Skåne.

Konkursförvaltare Patric Lundin på Wåhlin Advokater har haft mycket att stå i sedan konkursen, berättar han för Branschaktuellt.

– Det är en verksamhet med 35 anställda och en del pågående projekt och tvister och annat. Vi har fått fokusera på att försöka ta hand om personal, säger han.

Vad bakgrunden till konkursen är har han inte hunnit gå igenom med företrädaren men han kan se att år 2023 var tufft rent ekonomiskt.

De 35 anställda kommer att sägas upp av konkursboet och erhålla den statliga lönegarantin men allt hopp om arbete är inte ute.

– Vi håller på att överväga hur vi ska avveckla det här. Ett alternativ är att försöka hitta någon som är beredd att ta över rörelsen och kanske också erbjuda anställda ny anställning hos sig men där är vi inte riktigt ännu. Vi har fått några intresseförfrågningar men det har inte konkretiserats mer än så, säger Patric Lundin.

Vid konkursen hade företaget runt 14 pågående projekt. En del med privatpersoner.

– Vi håller på att utvärdera även de projekten och huruvida konkursboet under en övergångsperiod kan gå in och slutföra eller i varje fall fortsätta vissa projekt men det är förknippat med en hel del frågetecken, säger han.

Det finns också pågående tvister.

– Bolaget har haft olika ombud i de här tvisterna. Några ligger i olika domstolar och några har inte kommit så långt än. De flesta tvisterna tror jag är hemförliga till redan avslutade projekt så det är inga tvister som ligger i domstol såvitt jag vet som avser pågående projekt, säger Patric Lundin till Branschaktuellt.

Hur det ser ut på skuldsidan återstår att ta reda på.

– Det är en hel del fordringsägare, det är många leverantörer och leasingbolag och även skatteskulder – jag har inte fått något från Skatteverket ännu men det utgår jag ifrån att det finns, säger han.

#konkurs #skånska tak entreprenad ab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0