Byggindustrin
1 min lästid

Sweco får avtal på 236 miljoner

17:e juni 2024, 06:49
Sweco får avtal på 236 miljoner
Dariush Rezai. Foto: Tobias Regell.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Ramavtalet med fastighetsförvaltaren för Danmarks försvarsmakt är på fyra år.

Sweco blir därmed ensamt ansvarigt för att tillhandahålla strategisk rådgivning om byggnation, underhåll, utveckling och hållbarhetsfrågor för militära fastigheter i Danmark, Färöarna och Grönland.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse förvaltar och bygger ut militäranläggningar som kaserner, flottbaser, flygplatser, skjutbanor, övningsfält och övriga fastigheter för Danmarks försvarsmakts räkning.

Ejendomsstyrelsen ansvarar också för inriktningen på miljö- och energiområdet för hela Danmarks försvarsmakts ansvarsområde.

– Vi är mycket glada att kunna bidra till detta viktiga samhällsuppdrag, att uppgradera och vidareutveckla det fysiska ramverket för Danmarks försvarsmakt. Vi valdes på grund av vårt sektorsöverskridande perspektiv när vi löser uppgifter. Sweco styrka utgörs av våra många kompetenser och vår förmåga att få dem att samspela i tvärvetenskaplig rådgivning, från teknisk till strategisk nivå. Med den metoden som grund ser vi fram emot att stödja Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse under de kommande fyra åren, säger Dariush Rezai, affärsområdeschef för Sweco i Danmark.

Den beräknade budgeten i uppdraget ligger på cirka 242 miljoner kronor med en maxgräns om runt 362 miljoner.

#danmark #sweco
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0