Byggindustrin
2 min lästid

Ska bygga 275 lägenheter

14:e juni 2024, 13:50
Ska bygga 275 lägenheter
Marianne Gjertsen Ebbesen, vice vd för Boligutvikling Trehus i OBOS. Foto: Hampus Lundgren.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

De nya bostäderna kommer att byggas i trä och certifieras med “Miljöbyggnad Guld”. Vi pratar om totalt åtta byggnader på upp till sex våningar och som kommer att rymma totalt 275 lägenheter.

– Vi tackar SPG för förtroendet och ser fram emot att leverera bra bostäder till ett välplacerat projekt. Det är viktigt för både OBOS och hela byggbranschen att någon vågar och har kapacitet att sätta igång byggprojekt även i dagens utmanande marknad. Det byggs få nya bostäder samtidigt som behovet av bostäder ökar i både Norge och Sverige, säger Marianne Gjertsen Ebbesen, verkställande direktör för Boligutvikling Trehus i OBOS.

– Ett så stort projekt som detta är ett viktigt bidrag för att säkra framtida bostadsbehov. Vidare är detta jobb viktigt för oss på OBOS för att säkra jobb åt många av våra medarbetare och kollegor och gör att vi och branschen behåller viktig kompetens för framtida bostadsbyggande, fortsätter Ebbesen.

Projektet kommer att fokusera på miljön, bland annat genom att bygga i trä och att få bostäderna miljöcertifierade. För att få guldcertifiering måste bostaden uppfylla hårda krav på energieffektivitet, inomhusmiljö, materialval och miljöpåverkan.

– Vi är mycket stolta över vårt samarbete med OBOS i detta ambitiösa projekt. Att ha Miljöbyggnad Guld-certifiering och att bygga i trä är helt i linje med vår vision om hållbarhet. Tyresö är en fantastisk kommun och vi ser fram emot att bidra till dess utveckling, säger Simon Sjöbom, utvecklingschef för SPG i Sverige.

Projektet beräknas vara klart hösten 2026.

#obos
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0