Byggindustrin
1 min lästid

De bygger nytt i Tyresö

14:e juni 2024, 07:00
De bygger nytt i Tyresö
Visualisering Etapp 2 med förbehåll för ändringar. Bildkälla: SPG.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Projektet omfattar fyra punkthus i 6 till 7 våningar och utgör den sista delen av ett större förtätningsprojekt i området Bollmora. Husen byggs enligt högsta miljöcertifiering Miljöbyggnad Guld.

– Tack vare ett nära samarbete med SPG har vi på Moelven haft förmånen att vara delaktiga i projektet redan från start. Genom vår industriella produktion av volymelement i trä kan vi leverera energieffektiva och klimatsmarta bostäder som möter framtidens krav på miljövänligt boende. Vi är mycket glada över förtroendet och stolta över att vara en del av utvecklingen i Tyresö, säger Hedwig Ulander, affärsutvecklingschef på Moelven Byggmodul AB.

– Vi är väldigt glada över att vi tillsammans med Moelven nu byggstartartar ytterligare 188 lägenheter certifierade med Miljöbyggnad Guld i ett växande område i centrala Tyresö. Moelvens effektiva byggteknik är i linje med vår strategiska satsning på hållbar utveckling vilket gör dem till en bra partner i utvecklingen av denna etapp, säger Simon Sjöbom, utvecklingschef på SPG.

De fyra husen kommer att produceras i en av Moelvens fabriker i Värmland och monteras på plats i Tyresö våren 2025.

#moelven #spg #tyresö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0