Byggindustrin
2 min lästid

Byggde men fick inte betalt

12:e juni 2024, 14:39
Byggde men fick inte betalt
Foto: Claudio Bresciani / Janerik Henriksson / TT.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Man har inte fått betalt för arbeten man utfört fullt ut. Det var så pass mycket pengar att man inte klarade det. Det är den information jag fått men jag har inte haft möjlighet att verifiera den ännu, säger Oscar Brandin.

No More bygg i Östergötland AB med säte i Fornåsa omsatte nästan 36 miljoner kronor år 2023 och hade 23 anställda. Företaget har varit verksamt inom byggentreprenader och registrerades för sju år sedan.

Vid konkursen hade företaget två pågående arbeten men det är ingenting konkursboet kommer slutföra.

– I det ena fallet har beställaren hävt avtalet. I det andra fallet blir det så att konkursboet inte gör klart det. Det är lite som återstår och då får beställaren ta in någon annan att göra det klart, säger konkursförvaltaren.

Det finns inga tillgångar att ta över men det finns kundfordringar som förvaltaren ska försöka driva in.

– Hur mycket det finns att driva in och hur det kommer att gå vet jag inte. Hur stor skuldbördan är det har jag heller inte full koll på riktigt än, säger han.

Vid konkursen hade företaget sju anställda.

– De blir uppsagda av konkursboet och deras framtid vet jag inte. Det har skett uppsägningar tidigare har jag förstått eftersom de var så många anställda tidigare men det är fem anställda byggarbetare och två på kontoret, säger Oscar Brandin.

Nu kommer en konkursbouppteckning upprättas över tillgångar och skulder. Sedan en förvaltarberättelse inom sex månader där det även beskrivs varför det gick som det gick.

#konkurs #no more bygg #östergötland
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0