Byggindustrin
2 min lästid

Haninges nya stadsdel växer

12:e juni 2024, 14:00
Haninges nya stadsdel växer
Visionsbild över projekten Mira och Juno. Bildkälla. Stena Fastigheter.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Den nya stadsdelen Vega i Haninge, söder om Stockholm ska få runt 3 500 nya bostäder. Stena Fastigheter står för nästan hälften och har hittills färdigställt cirka 1 049 bostäder och har 125 stycken under produktion i hyresrättsprojektet Atlantis.

Nu startar även produktionen för projekten Juno och Mira. Juno består av 68 stycken bostadsrätter medan Mira omfattar 62 stycken hyresrätter och en kommersiell lokal i bottenplan.

De totalt 130 lägenheterna ska vara i storlekarna 1 till 4 rum och kök.

– Det känns extra kul att få starta ytterligare ett projekt i dessa tider. Ett projekt som dessutom omfattar både hyresrätter och bostadsrätter. Det är genom ett bra och kreativt arbete tillsammans med Hökerum Bygg som vi nu kommit fram till byggstart och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete tillsammans, säger Anders Erlandsson, vd på Stena Fastigheters utvecklingsbolag Stena Bygg.

Projekten ska miljömärkas enligt Svanen och ha en hög grad av egenproducerad solel.

– Det har varit en inspirerande och utmanande process där vi på Hökerum Bygg tillsammans med Stena Bygg har jobbat hårt för att nå de hållbarhetsmål och den prisnivå som sattes upp för projektet. Nu ser vi fram emot ett givande samarbete i framtiden och att fortsätta bygga bra och hållbara bostäder, säger Fredrik Ståhl, styrelseordförande och ägare på Hökerum Bygg AB.

Beräknad byggstart är september 2024.

#brunnberg och forshed #haninge #hökerum bygg #stena fastigheter #vega
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0