Byggindustrin
1 min lästid

Vinner storleverans av prefab

12:e juni 2024, 13:00
Vinner storleverans av prefab
Håldäck från Byggelement till Nordecs montage i Stockholm city. Foto: Tomas Enqvist/Progress Media Lab.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Leveranserna ska gå till ett stort kontors- och affärskomplex på elva våningar i centrala Stockholm. Montagetiden ska avslutas före semestrarna.

– Det är fantastiskt roligt att vi vann det här uppdraget. Konkurrensen var hård, men vi är vana vid logistiska utmaningar och kan leverera från flera av våra fabriker, säger Joacim Hamegård, projektledare på Byggelement.

Projektet Snäckan ligger vid Tegelbacken, vägg i vägg med Hotell Sheraton nära centralstationen mitt i Stockholm.

– Det här är dessutom de första leveranserna som kommer från den nya väggfabriken i Hallstahammar. De stora mängderna prefab-element är en utmaning i sig och gör att vi även levererar från flera av våra övriga fabriker, säger Joacim Hamegård.

En mellanlagringsstation har upprättats vid Tomteboda för att underlätta planeringen av leveranserna.

– Det är mycket att tänka på för att få till flödet, men hittills har det fungerat väldigt bra tack vare våra skickliga planerare och logistikansvariga, säger Joacim Hamegård.

Totalt sett levereras 20 320 kvadratmeter håldäck, omkring 2 000 kvadratmeter RD-plattor, drygt 1 800 löpmeter pelare, 3 500 kvadratmeter massiva väggar inklusive socklar, 640 kvadratmeter sandwichvägg och 425 kvadratmeter halvsandwichvägg.

#byggelement
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0