Byggindustrin
2 min lästid

De vann entreprenaden

12:e juni 2024, 06:56
De vann entreprenaden
Tegeltornen. Bildkälla: Besqab.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Lägenheterna ingår i bostadsprojektet Tegeltornen och är sista etappen av Fabriksparken i centrala Sundbyberg.

– Fabriksparken är ett mycket bra exempel på lyckad stadsutveckling med moderna bostäder, restauranger och service i en attraktiv närmiljö. Byggnaderna uppförs med klimatförbättrad betong och projekteras för Svanencertifiering. Vi har god erfarenhet från tidigare samarbeten med TL Bygg och ser fram emot att leverera ytterligare 164 välplanerade bostäder av hög kvalitet, säger Magnus Andersson, vd Besqab.

Första inflyttning beräknas ske hösten 2026 och hela området beräknas vara färdigställt sommaren 2027.

– Vi är oerhört glada över att vi fått förtroende av Besqab att bygga nya bostäder i Sundbyberg. Ett område som fortsätter att utvecklas som en attraktiv plats att både bo och arbeta i. Tegeltornen är ett väldigt fint projekt som kommer att bidra till den fortsatt positiva utvecklingen i området, säger Johan Edlund, vd TL Bygg.

Fabriksparken är en nybyggd stadsmiljö i centrala Sundbyberg med totalt cirka 450 bostäder, restauranger, butiker och kontor.

– Vi har hittills klubbat igenom beslut för 566 nya bostäder i Sundbybergs stad och av dessa är Tegeltornen det största nybyggnadsprojektet med sina 164 nya bostäder. Extra roligt är det att kunna leverera nya bostadsprojekt i en tid då byggbranschen stått stilla länge, Robert Falck (S), ordförande i byggnads- och tillståndsnämnden Sundbyberg.

Alla byggnader får tegelfasader för att reflektera den omkringliggande historiska fabriksmiljön. Besqab har tidigare utvecklat cirka 190 bostäder i området, under varumärket Aros Bostad.

– Platsen vi står på här är en väldigt speciell plats, här i fabrikskvarteren var där Sundbyberg byggdes en gång i tiden. Nu har det här länge varit ett öde hål i stadsrummet, som nu får utvecklas till fina bostadskvarter som väl smälter in i den befintliga industribebyggelsen, säger Stefan Bergström (C), ordförande i exploaterings- och näringslivsutskottet Sundbyberg.

#besqab #sundbyberg #tl bygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0