Byggindustrin
1 min lästid

Konsultkoncern i konkurs

11:e juni 2024, 07:00
Konsultkoncern i konkurs
Venns kontor i Karlstad. Bildkälla: Venn.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

När allt startade 2018 fanns en tanke om att dotterbolagen på sikt skulle bilda ett samverkande nätverk och inte behöva moderbolaget. Ett helt medarbetarägt ekosystem.

I maj lämnade flera av dotterbolagen och moderbolaget in konkursansökan efter en skakig tid. De som är kvar bildar nu ett gemensamt Venn.

– Vi tar ödmjukt över ansvaret att helt medarbetarägt fortsatt skapa värde för varandra och kunder med våra värderingar som ledstjärnor, säger Per Josefsson som är vd i Åmål och Karlstad.

– Vi tar Venn vidare i Stockholm, med de individer, den kultur, de kompetenser och tjänster som definierar oss. Efter detta elddop behöver vi ändå en nystart. Vi kommer därför se över namn och logo för oss projektledare i Stockholm, säger Camilla Lagerstedt, vd för projektledarna i Stockholm.

– Det här är liksom inte vad vi såg framför oss. Det har varit en omtumlande månad med långa och känslosamma samtal med gamla kollegor. Att det efter den här berg-och-dalbanan finns grupper av eldsjälar kvar i verksamheten som på var sitt håll tar över. Att de med utgångspunkt i Venns anda bygger en egen framtid. Det gör mig rörd och stolt på samma gång, säger Linus Masimov, medgrundare till Venn, som lämnade bolaget för tre år sedan.

#venn
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0