Byggindustrin
2 min lästid

Veidekke i nytt miljardavtal

10:e juni 2024, 14:07
Veidekke i nytt miljardavtal
Bildkälla: Enerhaugen Arkitektkontor.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Det här är ett av de största bostadsprojekten som lanseras i år, och vi är mycket glada över att ha Veidekke med oss, säger vd för Nordr, Henning Wettre Hanevold.

Under de kommande tre till fyra åren ska fem byggnader med 412 lägenheter och en underjordisk parkeringsanläggning att byggas mellan Grenseveien och Grensesvingen nära Fyrstikktorget på Helsfyr.

Byggandet delas i två faser varav i den första med 109 lägenheter är 80 procent sålda. I den andra byggfasen är 63 av 71 lägenheter sålda.

– Vi tackar så mycket för förtroendet och ännu ett stort bostadsuppdrag för Nordr. Vi uppskattar särskilt att kunna bygga bra bostäder där hållbarhet säkerställs, som här, och vi ser på den goda försäljningen att Nordr och projektet här har slagit väl ut på marknaden. Vi ser fram emot att kunna påbörja byggarbetet, säger direktör Anders Haugen på Veidekke Bygg Oslo.

På innergården mellan husen ska det att finnas en gemensam trädgård med varierad plantering, flera lekplatser och sociala zoner med grillplats. Det blir gemensamma takterrasser på fyra av husen med gångbroar mellan.

– Vårt mål är att det här ska vara en livsmiljö för framtiden. Genom denna omvandling från tidigare kommersiella byggnader till bostäder ökar vi andelen grönyta på tomten från nuvarande fyra procent till hela 44 procent. Minst 75 procent av bostäderna ska hålla energiklass B eller bättre, vilket gynnar de boende i form av låga energikostnader, säger Henning Wettre Hanevold.

Byggstart planeras till efter sommaren.

#norge #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0