Byggindustrin
2 min lästid

Han blir vd på Diös

10:e juni 2024, 08:07
Han blir vd på Diös
David Carlsson. Foto: Lena Lee.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Nuvarande vd Knut Rost kvarstår i sin tjänst fram till att David Carlsson tillträder.

David Carlsson kommer närmast från rollen som vd och koncernchef i det Umeåbaserade fastighetsbolaget Balticgruppen, en roll han haft sedan 2018. Han har tidigare varit vice vd i Balticgruppen och haft ledande befattningar inom Akademiska Hus. Han har en Executive MBA-examen inom ekonomi från Stockholm Handelshögskola och en MSc-examen från Umeå universitet.

Diös rekryteringskommitté bestående av styrelseledamöterna Bob Persson, P-G Persson och Erika Olsén har arbetat med rekryteringen.

– David har lång erfarenhet från ledande positioner inom fastighetsbranschen och har ett väldigt gott rykte. Han känner väl till många av våra städer i norra Sverige och har ett gediget kontaktnät inom både kommun och näringsliv. Vi är övertygade om att David är rätt person att leda Diös fortsatta utveckling under den tillväxtresa norra Sverige står inför. Detta blir en utmärkt lösning för såväl aktieägare som medarbetare, säger Bob Persson, styrelsens ordförande.

– Jag är både tacksam och stolt för det förtroende och den möjlighet styrelsen ger mig att som vd leda Diös fortsatta tillväxtresa. Det är ett företag med en stark marknadsposition och ett gott varumärke som jag tillsammans med mina nya medarbetare kommer att fortsätta förädla. Ser verkligen fram emot att med Diös resurser och förmågor få bidra till Norrlandsstädernas tillväxt utifrån respektive stads styrkor, säger David Carlsson.

#diös
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0