Byggindustrin
1 min lästid

Köper byggkonsultfirma

7:e juni 2024, 12:50
Köper byggkonsultfirma
Genrebild: Pixabay.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Köpet innebär att XPartners utökas till att bli fler än 800 anställda och kommer att omsätta cirka 1,3 miljarder kronor.

– Att XPartners expanderar till Finland med förvärvet av HTJ, ett kompetent bolag med tjänster inom huvudsakligen projektledning, är helt i linje med vår långsiktiga strategi att bli en betydande konsultaktör i hela Norden. Förvärvet av HTJ är en god plattform för fortsatt tillväxt på den finländska marknaden. Tillsammans kan vi accelerera och utveckla lösningar som både kunder, bransch och samhälle behöver, samtidigt som vi bidrar till en långsiktig utveckling för våra medarbetare, säger Olle Bertfelt, XPartners koncernchef.

– Genom att bli en del av XPartners-koncern förstärker vi vår möjlighet till både organisk och förvärvsdriven expansion i Finland. Vi kommer att fortsätta fokusera på att leverera enastående resultat till våra kunder och ser fram emot att tillsammans med våra medarbetare och partners utforska nya möjligheter och skapa en ännu starkare och mer framgångsrik organisation, säger Janne Ketola, vd HTJ.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0