Byggindustrin
2 min lästid

De ska bygga nytt i Skövde

8:e juni 2024, 07:00
De ska bygga nytt i Skövde
Kvarteret Eldaren. Vy mot torget från sydväst. Illustration: QPG Arkitekter.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Det är ett förtroendefullt uppdrag som vi tar oss an med de allra högsta tänkbara ambitionerna. Vi är mycket glada över att kunna bidra till Skövdes utveckling genom detta ambitiösa projekt. Både skolan och bostäderna kommer att spela en viktig roll för att möta behoven hos stadens växande befolkning. Vårt mål är att skapa en hållbar och inkluderande miljö där människor kan bo och lära sig under bästa möjliga förhållanden, säger Leif Forsell, vd för Asplunds Bygg i Mellansverige.

Kvarteret ligger i Skövde Science City på Mariesjö mellan Magasinsgatan och Kaplansgatan. I området kommer det även att finnas ett torg, en större dagligvaruhandel, ett mobilitetshus och en idrottshall.

– Det är glädjande att vi kan fortsätta vara med och utveckla Skövde Science City och bidra med fler centrumnära lägenheter. Här skapar vi hem i en kreativ utvecklingszon där människor kan arbeta, utbilda sig och starta nya företag. Planerad byggstart är våren 2025, säger Bernt Mårtensson, styrelseordförande för Skövdebostäder.

Bostadshusen kommer att vara mellan fyra och tolv våningar höga.

– Det kommer att bli lokaler på bottenvåningen och vi bygger takterrasser med utemiljöer för hyresgästerna. Vi uppskattar att vi genomför projektet tillsammans med Skövde kommun eftersom vi kan samarbeta kring både funktioner och hållbarhetslösningar i kvarteret, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Vilka storlekar det blir på bostäderna är inte klart än. Skövdebostäder arbetar just nu med fokusgrupper med kommuninvånare för att få information om hur Skövdebor vill bo och leva framåt.

– Våra bostäder ska finnas i minst hundra år. Med hjälp av fokusgrupperna kan vi lära oss mer om hur vi ska konstruera framtidens boende – både i kvarteret Eldaren och i andra projekt, säger Katarina Prick.

Skolan planeras vara klar till hösterterminen 2027 och de första hyresgästerna ska kunna flytta in i bostäderna under samma höst.

#skövde kommun #skövdebostäder
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0