Byggindustrin
1 min lästid

Stockholm Wood City träder fram

5:e juni 2024, 11:49
Stockholm Wood City träder fram
Visionsbild Stockholm Wood City. Bildkälla: TL Bygg.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Kvarter 7 blir det första kvarteret på Nobelberget som uppförs i trästomme och därmed startskottet för stadsutvecklingsprojektet i trä – Stockholm Wood City.

– Vi är oerhört stolta över att vara en del av detta banbrytande projekt. Stockholm Wood City representerar en ny era för hållbart byggande och en fantastisk möjlighet för oss att visa vår kompetens och engagemang för hållbara byggprojekt. Vi ser fram emot att fortsätta bidra till Nobelbergets utveckling och inte minst att få vara med och förverkliga visionen om Stockholm Wood City, säger Johan Edlund, vd TL Bygg.

Kvarter 7 blir det fjärde kvarteret som TL Bygg genomför på Nobelberget. Avtalet avser uppförandet av 80 bostadsrättslägenheter fördelade på tre byggnader, vilket innebär en total yta på drygt 8 800 kvadratmeter bruttoarea.

– Vi har högt uppsatta hållbarhetsmål som bland annat innebär att vi ska vara klimatneutrala 2030. Med så ambitiösa mål räcker det inte att göra saker i marginalen, då måste man ta stora steg. Stockholm Wood City markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling och det känns så klart väldigt bra att ha TL Bygg med på den här resan, säger Angela Berg, affärsområdeschef Projekt, Atrium Ljungberg.

Inflyttning ska påbörjas i slutet av 2025.

#atrium ljungberg #stockholm #tl bygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0