Byggindustrin
1 min lästid

Hamn stoppar upphandling

4:e juni 2024, 10:00
Hamn stoppar upphandling
Foto: Brightnest.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

En del i utbyggnaden är att upphandla en aktör som ska finansiera och bygga delar av den nya hamnen. Luleå Hamn kommer nu att arbeta vidare med olika handlingsalternativ för att säkra finansieringen för de delarna av hamnens utbyggnad.

– Det är givetvis ett tråkigt, men nödvändigt, beslut att ta. Vi är trygga med att kunna ta fram andra alternativ för att bygga ut hamnen. Det är en högst prioriterade fråga där vi nu arbetar för att så snabbt som möjligt ta fram handlingsalternativ, säger Daniel Smirat, ordförande för Luleå Hamn.

Förutom utbyggnaden av den nya hamnen pågår redan flera anläggningsarbeten för att möta det ökade transportbehovet inom regionen.

– Utbyggnaden av Luleå Hamn är en angelägen fråga för industrin och hela norra Sverige. Samtidigt är det en del i ett större pussel av projekt för att möta industrins behov. Vårt uppdrag är att se till att det finns en hamn som möter industriernas behov. Det uppdraget kvarstår, även om vi nu arbetar vidare med nya lösningar, säger Anders Dahl, vd på Luleå Hamn.

#luleå hamn
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0