Byggindustrin
2 min lästid

Veidekke har utsett installatörer

3:e juni 2024, 11:06
Veidekke har utsett installatörer
Foto: SVOA.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Sicklaanläggningen som är en del av Henriksdals reningsverk byggs ut för att med ny teknik möta behoven i en stad som växer och samtidigt leva upp till ökade miljökrav.

– Projektet Stockholms framtida avloppsrening, SFA utvecklar Henriksdals reningsverk och Sicklaanläggningen till ett av världens mest moderna avloppsreningsverk och vi är stolta att få vara med och bidra med vårt kunnande och kompetens i detta omfattande projekt, säger Fredrik Allthin, divisionschef och vd Assemblin El.

Ordervärdet för Assemblin uppgår till cirka 130 miljoner kronor.

– Assemblin har under hela anbudsprocessen påvisat en gedigen erfarenhet och kompetens inom industri- och kraftinstallation, vilket gör dem till en trygg samarbetspartner. Vi välkomnar Assemblin till projektet som vi gemensamt kommer genomföra effektivt och möta Stockholm Vatten och Avfalls förväntningar, säger Johan Håkansson, kommersiell projektchef Veidekke Entreprenad, och Kari Stehag, produktionschef Veitech.

Sicklaanläggningen ligger till största delen insprängd i berget under Hammarbybacken och för utbyggnaden har 530 000 kubikmeter fast berg sprängts ut för en anläggning som ska rymma grovrening, sandfång samt försedimentering. Till detta byggs en avancerad kraftanläggning där Assemblin bidrar.

Projektet omfattar leverans och montage av ställverk för mellanspänning och lågspänning, UPS – avbrottsfri kraftförsörjning, frekvensomriktare, reservkraftanläggning, transformatorer och kablage. Det beräknas vara klart 2027.

Caverions uppdrag har ett ordervärde på cirka 100 miljoner kronor och omfattar installation av el och telekomutrustning i delar av Sicklaanläggningen. I projektet ska Caverion installera belysning, kraft och ställverk i ett antal utrymmen. Därutöver levererar Caverion brandlarm, teletekniska installationer, passerkontroll och datanätverk för anläggningens kommunikationssystem.

– Detta är ett spännande uppdrag i ett mycket stort infrastrukturprojekt. Här har vi möjlighet att använda vår styrka och bredd – och uppdraget ligger väl i linje med vårt strategiska tema hållbarhet, säger Uno Lundberg, vd Caverion Sverige.

– Vi ser fram emot att få jobba ihop med Caverion under många år i projektet. Våra kompetenser är en bra match och tillsammans kommer vi att åstadkomma något som många generationer får nytta av, säger Marcus Ulander, inköpare på Veidekke.

#assemblin #caverion #sicklaanläggningen #stockholm #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0