Byggindustrin
2 min lästid

NCC bygger om till Migrationsverket

3:e juni 2024, 10:13
NCC bygger om till Migrationsverket
Bildkälla: Migrationsverket.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Migrationsverkets lokaler i Flen består av sju byggnader. Ombyggnationen omfattar både exteriöra och interiöra arbeten som nya tak och fönster, utrymningsvägar, tillbyggnad av matsal, ny planlösning, invändig nybyggnadsstandard och nya installationssystem. Utomhus byggs rastgårdar och perimeterskydd, nya vägar, reservkraftsanläggning och carport för tjänstefordon.

­– Att renovera i stället för att bygga nytt är ett led i den utveckling vi ser i samhället. Så efter en tids förberedande arbete med planering i projektet känns det fantastiskt att tillsammans med NCC komma i gång med renoveringen av dessa befintliga lokaler, säger Andreas Hamrin, projektledare för Postamentet.

­– Allt fler väljer att återbruka och återanvända befintliga lokaler i stället för att bygga helt nytt. Vi är glada över att få bidra med vår ämneskunskap för att skapa ändamålsenliga lokaler med ett nytt användningsområde åt Migrationsverket. Samtidigt kan vi också bidra med vår erfarenhet från andra säkerhetsklassade projekt, säger Anders Lindkvist, affärschef NCC Building Sweden.

Totalt kommer ombyggnationen generera 70 nya förvarsplatser i Flen. Förvar är ett låst boende som
Migrationsverket ansvarar för och används i huvudsak för att säkerställa att en person är tillgänglig för att kunna genomföra ett beslut om avvisning eller utvisning.

Projektet startar omgående och beräknas vara klart tredje kvartalet 2025.

#flen #migrationsverket #ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0