Byggindustrin
1 min lästid

Mestergruppen flyttar

30:e maj 2024, 09:34
Mestergruppen flyttar
Bildkälla: Mestergruppen.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Det nya logistikcentret kommer att ha en total yta om drygt 18 000 kvadratmeter och förväntas vara klart för drift i första halvan av 2025.

– Vi fortsätter att stärka vår konkurrenskraft på marknaden. Vi bygger nu en logistikanläggning som kommer att skapa kapacitet för nuvarande och framtida verksamheter och förvärv, säger Johan Augustsson, vd Mestergruppen Sverige.

Det nya logistikcentret ska få miljöcertifieringen Breeam Excellent.

– I det nya moderna logistikcentret skapar vi en ännu bättre effektivitet samtidigt som vi till våra medlemmar skapar en högre servicegrad och en kostnadseffektivare drift där vi bland annat kan skapa mer kompletta leveranser genom att erbjuda våra medlemmar fler leverantörer på en leverans och därmed minska vår utsläpp betydligt. Denna investering skapar en mer hållbar varuförsörjning ur flera perspektiv, där bland annat solcellerna på byggnaden hjälper till att minska våra avtryck, säger Kristian Reistadbakken, varuförsörjningsdirektör Mestergruppen.

– Vi är både glada och stolta över att få fortsätta den här resan tillsammans med Mestergruppen. Tillsammans tar vi logistiken in i framtiden och vi fortsätter att stärka konkurrenskraften för Mestergruppens alla medlemmar, säger Johan Kallin, vd Nowaste Logistics.

#helsingborg #jönköping #mestergruppen #nowaste logistics
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0