Byggindustrin
2 min lästid

Svenska byggbolaget har växtvärk

30:e maj 2024, 11:01
Svenska byggbolaget har växtvärk
Ett av XTM Byggs tidigare avslutade projekt i Norge. Bildkälla: XTM Bygg.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Det är bara någon vecka sedan Branschaktuellt meddelade att XTM Bygg AS gått i konkurs. Det norska byggbolaget hade runt 90 anställda.

Samtidigt har XTM Bygg AB fått in några av koncernens största projekt någonsin och därtill några medelstora projekt.

– Vi har nu i Sverige tecknat några riktigt stora projekt som är nästan de största i hela XTMs historia, och 5-6 medelstora projekt, säger Toms Apinis, försäljningschef på XTM Bygg till Branschaktuellt.

Och nu behöver de personal. För trots att det norska dotterbolaget XTM Bygg AS nyligen gick i konkurs och kan bistå med en del personal – är det inte tillräckligt.

– Det betyder att det är nödvändigt att hitta hjälp i form av arbetskraft från underleverantörer eller att hyra in externa arbetare. Nu i den här situationen i Norge har vi plötsligt fått cirka 90 arbetare och 4 arbetsledare som kan hoppa in i projekten i Sverige direkt. Vi letar fortfarande efter ytterligare 4 arbetsledare och minst 30-40 arbetare för arbete i Sverige, säger Toms Apinis.

Flera av projekten är redan igång som bygget av betongsilos i Södertälje och en del av Stockholm. Det påbörjades i december förra året och beräknas vara klart i juni i år. Senior factory, en batterikomponentfabrik beräknas vara färdig i höst och ett stort serverlager i Västerås påbörjades nyligen och ska vara klart i mitten av nästa år.

– Vi har samtidigt 4-5 industrilager att bygga runt hela Sverige och 4-5 bostadshus runt om i Stockholm, säger Toms Apinis.

#xtm bygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0