Byggindustrin
1 min lästid

Sveriges Fria Bygghandlare har utsett vd

29:e maj 2024, 10:19
Sveriges Fria Bygghandlare har utsett vd
Johan Rosendahl och Carl Evedius. Bildkälla: Sveriges Fria Bygghandlare.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Jag är så glad att vi hittade Calle och att han ville vara med på vår transformationsresa. Hans stora branscherfarenhet är viktig för oss på Sveriges Fria Bygghandlare, och den tillsammans med hans personliga ödmjukhet, gör honom till helt rätt person för uppdraget, säger Johan Rosendahl, tillförordnad vd och styrelseordförande för Sveriges Fria Bygghandlare.

Carl Evedius började sin bana i familjeföretaget Saltsjöbadens Järn, Färg & Parfym AB 1990. Efter att ha utbildat sig till civilekonom, återvände han till byggmaterialhandeln, först Nacka Trä/Bygg-Ole och sedan Byggtrygg/XL-BYGG. Han har därefter arbetat på Bygma och är nu inköpschef på C24 Bygg, som ingår i XL-BYGG/Mestergruppen.

– Jag har alltid gillat att jobba för privata familjebolag och ser fram emot att, tillsammans med delägare och servicekontor, utveckla Sveriges Fria Bygghandlares position på den svenska marknaden. Jag gillar förändring och korta beslutsvägar, och jag är övertygad om att vi tillsammans kan vinna affärerna mot de alltmer toppstyrda och likriktade kedjorna, säger Carl Evedius.

Han tillträder sin nya tjänst i Stockholm under hösten.

#sveriges fria bygghandlare
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0