Byggindustrin
2 min lästid

Dödsolycka på bygge utreds

28:e maj 2024, 15:51
Dödsolycka på bygge utreds
Genrebild. Foto: Fredrik Sandberg / TT Nyhetsbyrån.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Olyckan inträffade på Veidekkes projekt i Hyllie. Räddningstjänsten och polis var snabbt på plats och konstaterade att en man som arbetade för en underentreprenör till Veidekke var bekräftad avliden. Anhöriga har underrättats.

Enligt Byggnadsarbetaren skedde olyckan på projektet Vista i Hyllie där Veidekke bygger ett 10 våningar högt kontorshus på uppdrag av fastighetsbolaget Wihlborgs.

Robert Nilsson, arbetsmiljöansvarig på Byggnads Skåne uppger för SVT att mannen fallit från en byggnadsställning.

– Arbetsplatsens huvudskyddsombud berättar att mannen fallit från en byggnadsställning och jag kommer att åka dit för att skapa mig en uppfattning om hur det kunde hända. Om företaget har gjort riktiga riskbedömningar, ska du inte kunna falla från en byggställning. Då är det något som felar, säger han.

Olyckan har brottsrubriceringen vållande till annans död i samband med arbetsplatsolycka.

– Om en arbetsgivare ska kunna ställa till svars måste de ha brustit på något sätt. Det kan också ha varit en olycka. Vi ska nu försöka ta reda på vad som har hänt, säger kammaråklagare Klas Norelius som utreder olyckan, till SVT.

– Vårt huvudfokus nu är att stötta anhöriga och kollegor samt bistå polisen och Arbetsmiljöverket i deras utredning av om det är en allvarlig arbetsplatsolycka eller någonting annat, säger Melissa Mahan, kommunikation- och marknadschef på Veidekke Bygg, till SVT.

#veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0