Byggindustrin
1 min lästid

Skebo säljer inte – köper istället

28:e maj 2024, 08:19
Skebo säljer inte – köper istället
Helena Markgren. Bildkälla: Skebo.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen i Skellefteå. Den här affären är ett bra exempel på hur vi tillsammans med andra bolag kan driva på nyproduktionen av flera hundra nya bostäder, säger Harriet Classon, styrelseordförande på Skebo.

Området ligger en kilometer från de centrala delarna av Skellefteå och Campus Skellefteå. Detaljplanen för området godkändes tidigare under våren.

– Det är ett centralt beläget och populärt område som med den nyligt antagna detaljplanen möjliggör boende. Med tanke på den höga inflyttningstakten till Skellefteå så tror vi att lägenheterna som byggs där kommer att bli mycket populära, säger Helena Markgren, vd på Skebo.

Som en del av affären har det tidigare avtalet kring byggnation på Lejongapet 1 på Getberget förändrats. Skebo säljer inte vidare fastigheten i början av 2026 och SBB och Lindbäcks produktionsstartar Krongatan med 180 lägenheter med inflytt i årsskiftet 2025-2026.

– Våra 155 nyproducerade bostäder på Getberget står snart färdiga och vi ser fram emot att välkomna våra nya hyresgäster, säger Helena Markgren.

#skebo #skellefteå
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0